Activiteiten – duurzame energie

Hernieuwbare energie komt van… hernieuwbare bronnen.
Daarmee bedoelen we dat de exploitatie geen voorraden uitput zoals bij fossiele brandstoffen. Ze zijn per definitie ‘onuitputtelijk’. Het gaat om zonnestraling, windkracht, de warmte van de aarde, de stroming van rivieren en de getijden van de zee.

De zonneboiler


U twijfelt er misschien aan. Maar wees gerust: er is voldoende zon om een zonneboiler te bevoorraden. Deze krachtige, betrouwbare en duurzame technologie stelt u in staat om tot 50% van het warm water voor sanitair gebruik in huis te leveren. Meestal komen de thermische zonnecollectoren op het dak van de woning (eengezinswoning, appartementsgebouw of gemeenschappelijke eigendom). Ze zetten de zonne-energie om in warmte die het water in uw reservoir verwarmt. De zonneboiler wordt gekoppeld aan uw traditionele waterverwarmer. Is het water niet warm genoeg? Dan levert die laatste de extra energie die nodig is.

De warmtepomp


Met de hulp van elektrische voeding trekt de waterpomp warmte uit de lucht, het water of de bodem. In gunstige omstandigheden is het een uitstekend verwarmingssysteem. Dit systeem moet u wel inplannen tijdens de bouw van een woning of bij een ingrijpende verbouwing. Het geeft een rendement dat duidelijk hoger ligt dan bij klassieke verwarming (twee tot vier keer minder energie). Het is wel belangrijk dat u laat onderzoeken of dit type verwarming geschikt is voor uw woning.