Activiteiten – ventilatie

Door de evolutie naar energiezuiniger bouwen, komt er steeds meer nadruk te liggen op isolatie en luchtdichtheid. Door die ontwikkeling stijgt ook het belang van een goede ventilatie. Maar wat houdt dat precies in, een ‘goede’ ventilatie? We overlopen het waarom en het hoe van ventileren, de verschillende ventilatiesystemen, en hoe je die ventilatie in je woning integreert. Doordat deze luchtdichtheid een steeds belangrijkere rol speelt bij nieuwbouw, stijgt ook de nood aan een goede ventilatie. Luchtcirculatie zorgt immers voor een gezond binnenklimaat door ‘vervuilde’ lucht te vervangen door nieuwe, verse lucht.

Naargelang uw verplichtingen door EPC of eigen wens, bieden wij u een kwalitatief system aan, rekening houdend met volgende uitgangspunten:

  • Juiste luchtbalans in het gebouw tussen pulsie en extractie
  • Berekende luchtsnelheden en daardoor minimale geluidshinder
  • Luchtdicht systeem (getest indien gewenst)
  • Ingeregeld met attest
  • Rekening houdend met reiniging na plaatsing

Door toepassing in de praktijk laat onze ervaring het toe grotere klimaatsystemen aan te leggen met daarbij horende luchtbehandelingskasten, bevochtigers, koeling en regelsystemen.

Radiatoren en convectors


Uitgevoerd voor zowel gas, propaan als mazout kunnen wij een breed gamma aanbieden aan mogelijke oplossingen voor elke situatie. Noodzaak voor elke goedwerkende installatie is de perfecte communicatie tussen regelapparatuur en de warmtebron.

Conventionele verwarming


Radiatoren en convectors zijn nog steeds veruit de populairste verwarmingslichamen. Zowel bij radiatoren als convectors (eventueel inclusief DBE) heb je enorm veel variatie inzake afmetingen, types en manieren van uitvoering en mogelijke afgiftes hiervan.

Vloerverwarming


Vloerverwarming is niet alleen een esthetisch, maar ook een behaaglijk systeem. Het resulteert voor 100 % in stralingswarmte. Bovendien is vloerverwarming ook energiezuining. Lage temperatuurverwarming is de afgifte van de toekomst. Het vergt nagenoeg geen onderhoud en doet evenmin stof circuleren in de woonkamer. Indien de transmissie van de vloerverwarming niet toereikend is, kan het systeem uitgebreid worden met wandverwarming.